Gårdens historie

Siden 1958 har Årsvoldfamilien drevet med jordbruk og melkeproduksjon på Solastranden Gård.  Låven var fra tidlige stunder husly for både kuer, hester, sauer og griser. Blant de ni søsknene var det odelsgutten Jon Årsvold som tok over gården sammen med sin Tone i 1986. Grønnsaksdyrking, melkeproduskjon, storfè, korn, samt en maskinpark ble gårdens næring i lange tider.

Med stor familie lå allikevel drømmen der om å bygge et selskapslokale med mulighet for å samle alle generasjoner. Gårdsbruket ble dermed etterhvert lagt ned, dyrene flyttet ut, og den gamle låven bygget om. I ombyggingsprosessen flokket lokalbefolkningen til, kunne de også få bruke det nye selskapslokale? Og slik startet det hele, dørene ble åpnet til allmennheten og vi kunne videreføre våre tradisjoner av gjestfrihet og oppvartning på gården.

I 2010 sto Solastranden Gård klar til å ta imot gjester, som et velfungerende kurs, konferanse- og selskapslokale. I tradisjon tro er hele familien involvert i dagens drift og er alle stolte av å kunne videreføre familiens kjærlighet for matglede, gjestfrihet og kvalitet. En perfekt ramme for de spesielle anledningene!

Se her hvordan Låven ser ut i dag!

“Her på gården har vi ikke kunder.

Vi har gjester! Her er alle velkomne.”

— Jon Årsvold

Lokale og kortreiste råvarer

Kjennskapet til jordbruket har vi tatt med oss videre inn i rollen som profesjonelle gjestfrie gårdsfolk. Hver uke er vi rundt på de lokale gårdene for å hente råvarer til de dagsferske måltidene. I bytte mot egg og poteter hos de lokale bøndene på Jæren i Rogaland, får vi alltid en god kaffepause med oppdatering på livet. De lokale bøndenes kunnskap om godt jordbruk, gis videre til våre gjester gjennom våre dyktige kokker. Med hånden på hjertet kan vi stolt uttrykke vår kjærlighet for de korte og ‘ureiste’ lokale råvarer.